11 januari 2016

Nieuws

GEEN INTERNET NA WINDOWS 10 UPDATE

windows-update-logoWindows Update (12-12-2016)

Het is gebleken dat bij een gering aantal gebruikers van Windows 10 (versie 1607) problemen zijn ontstaan met het verbinden met internet. De netwerkkaart ververst niet automatisch zijn IP adres en maakt daarom gebruik van zijn automatische privé TCP/IP adres 169.x.x.x. Dit adres zal niet vernieuwd worden naar een TCP/IP adres van de provider. Hierdoor is geen internetverbinding mogelijk. Dit gebeurt bij zowel WiFi als bekabelde netwerkaansluiting.

Algemene informatieLink 1 - Link 2
Oplossing: Download hier (32 bit) of hier (64 bit) de update.

Cryptolocker Virus

crypto_full-219x300

Cryptolocker Virus (27-10-2016)

CryptoLocker (alias Cryptographic Locker) is een applicatie die u liever niet vindt op uw computer. Het wordt gecategoriseerd als ransomware dat ervoor gekend is alle belangrijke bestanden op uw computer te versleutelen. Doordat het probleem in uw computer plaatsvindt, zal u heel wat moeilijkheden ondervinden om deze situatie op te lossen. Meestal zijn al uw bestanden weg na het binnenhalen van dit virus, dus wees op uw hoede!

Tips:

klik nooit een bijlage open vanuit uw mail van een afzender dat u niet kent. Maak altijd backups van belangrijke gegevens op meerdere plaatsen via cloudsystemen (onedrive, dropbox ...) en offline (Externe HD, USB stick ...)